rPET-verpakking

Schermafbeelding 2021 09 24 154353

Bij Source Pack bent u aan het juiste adres voor plastic verpakkingsmaterialen van hoge kwaliteit. Duurzaamheid en milieubewustzijn spelen een steeds grotere rol in de keuzes die we maken als het gaat om het verpakken van producten. Onze rPET-verpakkingen bieden een milieuvriendelijke oplossing en zijn geschikt om zowel food als non-food zorgvuldig mee te verpakken. Of u nu op zoek bent naar standaardverpakkingen of op maat gemaakte opties voor uw bedrijf, bij ons vindt u gegarandeerd een keuze die voldoet aan al uw wensen. Wij zijn uw betrouwbare partner in verpakkingsmaterialen en begeleiden u van A tot Z bij het verpakkingsproces.

Plastic verpakkingsmaterialen

Op het gebied van verpakkingen zijn er verschillende verpakkingsmaterialen waaruit u de keuze heeft. Het kwalitatief verpakken van uw producten is belangrijk om ze optimaal te beschermen en netjes te presenteren. Bij Source Pack vindt u hiervoor allerlei soorten plastic verpakkingsmaterialen. Ons aanbod bestaat uit verpakkingen van PET en PP-verpakkingen, waaronder spuitgietverpakkingen van het materiaal polypropyleen .

Wat zijn rPET-verpakkingen?

rPET-verpakkingen worden vervaardigd uit gerecyclede PET-materialen, ook wel polyethyleentereftalaat genaamd. Dit is  meestal afkomstig van gebruikte plastic flessen. PET is een veelvoorkomend plastic materiaal dat wordt gebruikt voor een breed scala aan verpakkingen, zoals frisdrankflessen, waterflessen, voedselcontainers en meer. Door PET te recyclen en te verwerken tot nieuwe verpakkingen, kunnen we de levensduur van het materiaal verlengen en de impact op het milieu verminderen.

De voordelen van rPET-verpakkingen

Verpakkingen van rPET bieden verschillende voordelen. Hieronder hebben we voor u de voornaamste pluspunten van dit veelzijdige materiaal opgesomd:

Milieuvriendelijk

Het belangrijkste aspect van rPET-verpakkingen is de positieve impact op het milieu. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen dragen rPET-verpakkingen bij aan het verminderen van de hoeveelheid nieuw plastic in omloop. Hierdoor worden waardevolle grondstoffen behouden en wordt de belasting van het milieu verminderd. Als u zich zorgen maakt over de impact van uw verpakkingen op het milieu, bieden rPET-verpakkingen een duurzaam alternatief dat past bij uw milieubewuste waarden.

Duurzaam en sterk

Een ander voordeel van rPET-verpakkingen is hun duurzaamheid en sterkte. Ondanks dat ze zijn gemaakt van gerecycled materiaal, zijn rPET-verpakkingen net zo betrouwbaar en sterk als traditionele verpakkingen. Ze bieden de nodige bescherming voor uw producten tijdens opslag en transport, wat essentieel is om de kwaliteit te behouden en het ontstaan van schade te voorkomen. Met rPET-verpakkingen kunt u erop vertrouwen dat uw producten veilig en intact blijven, waar u ze ook heen vervoert.

rPET thermogevormde verpakkingen

Wij hebben ruime mogelijkheden voor thermogevormde verpakkingen. Bij deze techniek wordt verwarmde folie door middel van vormdelen tot een verpakking geperst. Dit type verpakking heeft verschillende voordelen, waaronder hoge barrière eigenschappen, gewichtsreductie en de mogelijkheden om gerecycled materiaal toe te passen.

Toepassingen van rPET-verpakkingen

Verpakkingen van rPET zijn geschikt voor een breed scala aan producten en industrieën. Of u nu voedsel, cosmetica, huishoudelijke artikelen of iets anders verpakt, rPET-verpakkingen bieden de veelzijdigheid en flexibiliteit die u nodig heeft. Dankzij hun sterke eigenschappen kunnen rPET-verpakkingen verschillende vormen en maten aannemen. Hierdoor zijn ze inzetbaar voor allerlei productcategorieën. Of het nu gaat om flessen, potten, trays of andere verpakkingsvormen, rPET is een oplossing die aan ieders wensen voldoet.

Hartverpakking 350gr scaled
Basisfruit grootverbruik scaled
Fruit met yoghurt

Over verpakkingsbedrijf Source Pack

Source Pack is uw specialist in verpakkingsmaterialen en sealfolies. Onze focus ligt op kunststofverpakkingen in rPET en polypropyleen. We produceren zowel standaardseries in Nederland als tailormade verpakkingen. Hierbij creëren we unieke verpakkingen voor uw bedrijf. Daarbij hebben we ook kartonnen verpakkingsdozen en gebaksdozen in ons assortiment. Als verpakkingsbedrijf ontzorgen wij u volledig als het gaat om verpakkingen. Ons verzorgingsgebied ligt voornamelijk in de Benelux, maar we hebben ook klanten in Europa en ver daarbuiten. Samen met onze nauwkeurig geselecteerde transportpartners streven we ernaar om uw verpakking op de gewenste dag en plaats te leveren. 

Duurzaam assortiment plastic verpakkingen

Ook op het gebied van milieuverantwoord verpakken hebben wij een antwoord. Duurzaamheid staat namelijk centraal bij Source Pack. Voor een optimale bescherming en presentatie is het belangrijk om uw producten te voorzien van de juiste plastic verpakkingen. Dit is in onze optiek een verpakking van monomateriaal, die goed recyclebaar is en indien mogelijk hergebruikt kan worden om verpakkingen voor de voedselindustrie te vervaardigen. Ons aanbod bestaat daarom voornamelijk uit 100% gerecyclede PET-materialen en polypropyleen verpakkingen die gerecycled kunnen worden. Gebruikte verpakkingen kunnen op hun beurt worden ingezet voor nieuwe producten binnen de non-food industrie, zoals kunststof bloempotten, verfemmers, auto-onderdelen, afvalcontainers en meer. 

Maatwerk verpakkingen

Een van onze specialismen is het ontwerpen en produceren van tailormade verpakkingen, waaronder rPET-verpakkingen. We bekijken samen met u wat uw wensen zijn en inventariseren deze. Zo kunnen we een hoogwaardige verpakking op maat maken. We gaan aan de slag met de ontwerpfase, waarbij het ontwerp en uw wensen samenkomen en op elkaar worden afgestemd. Na onderlinge afstemming starten we met de voorbereidingen om uw verpakkingen van rPET te realiseren door middel van de juiste machines en matrijzen. Met onze maatwerkopties past u uw verpakkingen aan op basis van uw specifieke wensen en eisen.

Verpakkingen voor food en non-food

Het assortiment rPET-verpakkingen van Source Pack richt zich voornamelijk op de voedingsindustrie. Tevens hebben we reeds talrijke klanten in de non-food industrie geholpen met het vinden van de juiste verpakkingen. Wij verzorgen het gehele proces: vanaf de keuze van de verpakking tot het toepassen en uitvoeren ervan. We streven ernaar om onze klanten een totaalpakket aan te bieden, waardoor ze tijd en geld kunnen besparen. 

Bedrukken van verpakkingen

Bij Source Pack produceren we niet alleen verpakkingen, maar staan we ook in voor de bedrukking ervan. Dankzij onze geavanceerde dry-offset druktechniek kunnen we rPET-verpakkingen personaliseren met het logo van uw merk, grafische elementen en andere unieke brandingdetails. Door uw verpakkingen te voorzien van een bedrukking, versterkt u de identiteit van uw merk en onderscheiden uw producten zich in de markt.

Ontdek alles over verpakkingen bedrukken

Advies en ondersteuning

Bij Source Pack bieden we naast hoogwaardige verpakkingsmaterialen ook deskundig advies en ondersteuning bij het kiezen en ontwerpen van uw rPET-verpakkingen. Ons ervaren team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de perfecte oplossing op het gebied van verpakkingen. Of u nu op zoek bent naar standaardverpakkingen of maatwerkopties, wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste oplossing die aan uw specifieke behoeften voldoet. Met onze expertise en toewijding zorgen we ervoor dat u tevreden bent met het eindresultaat en klaar bent om uw producten te verpakken en op de markt te brengen.

rPET-verpakking kopen bij Source Pack B.V.

Bent u geïnteresseerd in het aankopen van rPET-verpakkingen van Source Pack? Wij zorgen voor een verpakking die perfect aan uw wensen en behoeften voldoet. Onze verpakkingsexperten bieden ondersteuning bij het kiezen van de geschikte verpakkingen of helpen u om uw eigen rPET-verpakking samen te stellen. Met onze diverse mogelijkheden bent u verzekerd van een unieke verpakking. 

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over de voordelen van rPET-verpakkingen of bent u geïnteresseerd in maatwerkopties voor uw bedrijf? Neem dan contact op met onze medewerkers via de website of bel ons op het nummer +31 10 303 51 07. Tevens kunt u een e-mail sturen naar info@sourcepack.nl. Bij Source Pack streven we ernaar om u zo snel mogelijk verder te helpen en u te voorzien van hoogwaardige verpakkingsoplossingen.