Plastic verpakkingen

Plastic verpakkingen zijn populaire materialen om food en non-food te verpakken. Bij Source Pack bent u aan het juiste adres voor diverse type verpakkingsmaterialen van hoogwaardige kwaliteit. Wij leveren maatwerk verpakkingen in de Benelux, alsook in Europa en ver daarbuiten. Hiervoor werken we samen met zorgvuldig geselecteerde transportpartners. Zo streven we ernaar om uw plastic verpakkingen op het gewenste moment bij u te bezorgen. 

Type plastic verpakkingsmaterialen

U staat wellicht niet altijd stil bij de verschillende materialen die worden gebruikt voor verpakkingen. Toch spelen deze materialen een cruciale rol in de bescherming en presentatie van producten. Bij Source Pack vindt u verschillende soorten type plastic verpakkingsmaterialen, waaronder PP-verpakkingen en PET-verpakkingen. 

Polypropyleen (PP) verpakkingen

Polypropyleen, kortweg PP, is een veelgebruikt materiaal voor verpakkingen. De duurzaamheid en veelzijdigheid maken spuitgietverpakkingen van PP populair in de verpakkingsindustrie. De eigenschappen van PP zorgen voor betrouwbare bescherming van diverse producten, van voedsel tot allerlei industriële goederen.

Spuitgiet verpakkingen

De productiemethode van spuitgieten levert hoogwaardige verpakkingen op met een aantrekkelijk uiterlijk. Deze spuitgietverpakkingen bieden niet alleen esthetische waarde, maar ook duurzaamheid. Het gebruik van spuitgiettechnologie draagt bij aan efficiëntie en consistentie in de productie. Het is een geavanceerde techniek waarbij hoogwaardige matrijzen de grondstof onder hoge temperaturen druk in matrijsvormen spuit, zodat een slagvaste verpakking ontstaat. Source Pack beschikt over een breed gamma spuitgiet verpakkingen. Van ronde, rechthoekige en ovale verzegelbare kleinverpakkingen tot ronde en vierkante emmers. 

De voordelen van spuitgiet verpakkingen
  • divers aanbod aan verpakkingen
  • verpakkingen naar wens personaliseerbaar met logo of design van fotokwaliteit middels een InMouldLabel (IML) of dry offset bedrukking

PET-verpakkingen en rPET

Polyethyleentereftalaat, oftewel PET, is een ander veelvoorkomend materiaal in de verpakkingsindustrie. Naast traditionele PET-verpakkingen is er een groeiende trend richting gerecyclede PET, aangeduid als rPET. Het gebruik van thermogevormde r-PET verpakkingen draagt bij aan duurzaamheid door het hergebruik van plastic en het verminderen van nieuwe productie. Bij deze techniek wordt verwarmde folie tot een verpakking geperst door middel van vormdelen.

De voordelen van rPET 
  • hoge barrière-eigenschappen
  • gewichtsreductie
  • de mogelijkheden om gerecycled materiaal toe te passen

Duurzaam assortiment kunststof verpakkingen

Bij Source Pack dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. Het is belangrijk om voedsel te voorzien van de juiste plastic verpakking. In onze optiek is dit een verpakking die bestaat uit monomateriaal, goed recyclebaar is en indien mogelijk hergebruikt kan worden ter vervaardiging van verpakkingen voor de voedselindustrie. Daarom omvat ons assortiment producten die veelal uit 100% gerecyclede PET-materialen bestaan, alsook polypropyleen verpakkingen die gerecycled kunnen worden. De gebruikte verpakkingen kunnen op hun beurt ingezet worden om nieuwe producten voor de non-food industrie te produceren. Denk aan kunststof bloempotten, verfemmers, auto-onderdelen, afvalcontainers en dergelijke. 

Plastic verpakkingen voor food en non-food

Met ons assortiment plastic verpakkingen focussen we ons voornamelijk op de foodindustrie, maar we hebben ook reeds talrijke klanten in de non-food industrie verder geholpen. We verzorgen het gehele proces: van de verpakkingskeuze tot de toepassing en de uitvoering van de verpakkingen. Door een totaalpakket aan te bieden, zorgen we ervoor dat onze klanten heel wat tijd en geld besparen. 

Tailormade verpakkingen

Een van onze specialismen is het ontwerpen en produceren van tailormade PP-verpakkingen en PET-verpakkingen. Hierbij luisteren we naar uw wensen en inventariseren we deze. Vervolgens begint de ontwerpfase, waarin ontwerp en wensen samenkomen en naadloos op elkaar worden afgestemd. Nadat we onderling overeen hebben gestemd, treffen we alle voorbereidingen om met de juiste machines en matrijzen uw specifieke plastic verpakking te produceren.   

De toekomst van plastic verpakkingen

De toekomst van plastic verpakkingen wordt gevormd door voortdurende innovaties en een groter bewustzijn van milieukwesties. Door bewuste keuzes te maken en de nieuwste ontwikkelingen te omarmen, dragen we samen bij aan een duurzamere toekomst voor kunststof verpakkingen. 

Circulaire economie

Een circulaire economie, waarin materialen hergebruikt worden en afval geminimaliseerd wordt, is een leidend principe voor de toekomst van plastic verpakkingen. Het nastreven van gesloten kringlopen, waarin verpakkingen geen onnodig afval veroorzaken, is van groot belang. Zo zetten we ons in voor een beter milieu. 

Technologische vooruitgang

Technologische vooruitgang speelt een sleutelrol in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor duurzamere verpakkingen. Geavanceerde recyclingmethoden en nieuwe materialen met een lagere milieu-impact dragen bij aan een duurzamere toekomst voor verpakkingen. Het omarmen van deze technologische vooruitgang is essentieel.

Source Pack: uw specialist in verpakkingen

Source Pack heeft jarenlange ervaring en specialisme op het gebied van verpakkingen en sealfolies. Onze focus ligt op kunststofverpakkingen in rPET en polypropyleen. Naast de standaardseries die wij in Nederland produceren, hebben wij ook tailormade verpakkingen. We maken unieke verpakkingen voor uw specifieke product en begeleiden u hierbij van A tot Z. Tevens kunt u bij ons terecht voor kartonnen verpakkingsdozen. We streven ernaar om u een totaalpakket te bieden en u compleet te ontzorgen op het gebied van verpakkingen.

Meer weten? Neem contact op met ons

Heeft u nog vragen over onze verschillende verpakkingsmaterialen of wilt u meer informatie over plastic verpakkingen? Wij komen graag met u in contact. U kunt ons bellen op het nummer +31 10 303 51 07 of mailen naar info@sourcepack.nl. Source Pack helpt u graag verder en voorziet u van de juiste PP-verpakkingen of PET-verpakkingen.

Hartverpakking 350gr scaled
Basisfruit grootverbruik scaled
Fruit met yoghurt