Source pack duurzaam

Duurzaamheid

Duurzaamheid Source pack

Source Pack B.V. is voorloper op het gebied van het leveren van duurzame verpakkingen. Uit onderzoeken is gebleken dat het duurzaam is om voedsel te voorzien van de juiste verpakking. Hoe langer de houdbaarheid van het product gewaarborgd is, hoe minder voedsel er weggegooid hoeft te worden,hoe minder er geproduceerd hoeft te worden, hoe minder CO2 er voor deze voedselproductie uitgestoten hoeft te worden. Dit is de eerste winst.

Maar wat is de juiste verpakking? Hierover zijn de meningen verdeeld, maar in onze optiek moet dit een verpakking zijn die uit een Mono materiaal bestaat, welke goed te recyclen is en – indien mogelijk – hergebruikt kan worden ter vervaardiging van verpakkingen voor de voedselindustrie (circulair). Naast onze producten welke veelal uit 100% gerecycled PET materiaal bestaan kunnen onze Polypropyleen verpakkingen ook uitstekend gerecycled worden. Er is grote vraag naar deze gebruikte verpakkingen om daarmee weer nieuwe producten te maken welke voor de Non-Food industrie ingezet kunnen worden. U kunt dan denken aan kunststof bloempotten, verfemmers, auto- onderdelen, afvalcontainers, kratten en meer soortgelijke producten.

Het BIO-based materiaal als grondstof voor verpakkingen hebben we reeds belicht. Deze duurzaamheidsoplossing pur sang kunnen we toepassen op een groot deel van onze PP verpakkingen en produceren we op eigen bodem. Hierdoor worden lange transporttrajecten vermeden en kunnen wij optimale service garanderen.

Duurzaamheid is een veelomvattend begrip, maar dient op de juiste manier toegepast te worden.